Gallecs

La PDG va néixer fruit de la desinformació deliberada que hi ha sobre Gallecs i la seva falsa protecció. És per això que vam decidir actuar al respecte i continuar la lluita que des de fa més de 30 anys existeix per la defensa de Gallecs.

El 30 de Juliol de 2008 es va convocar una xerrada informativa a la ciutadania molletana per explicar-los que Gallecs no està salvat i que existeix una amenaça imminent que s’ha de aturar com és la autovia Interpolar, entre moltes d’altres.

D’ençà d’aquesta xerrada es constitueix la Plataforma per a la Defensa de Gallecs, elaborant entre d’altres coses un manifest amb el recolzament de totes aquelles entitats que fan seva la lluita per la salvació de Gallecs com a espai natural, agrícola i forestal, amb la intenció de enviar-lo a la Generalitat per tal que la situació de Gallecs sigui revisada i es constitueixi definitivament un espai protegit.

Per tant hem de seguir creixent. Com més serem més podrem fer front a les amenaçes de Gallecs. Fes-te de la PDG.

Junts podrem salvar Gallecs!

Gallecs és un espai rural envoltat de grans nuclis urbans a cavall de les comarques del Vallès Oriental i Vallès Occidental. Administrativament pertany als municipis de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Montcada i Reixac, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall.

El seu gran interès paisatgístic es deu al fet que es tracta d’un dels últims espais sense urbanitzar de les comarques abans esmentades. A més, és un connector biològic entre les serres del litoral i els espais naturals de l’interior. És un espai fràgil i vulnerable de gran interès ornitològic per espècies nidificants, migradores i hivernants. A Gallecs s’hi practica l’agricultura i és a més un espai de lleure. Les masses forestals estan formades per boscos mixts d’alzines i pins amb roures.

L’any 1968 el Pla director de l’àrea metropolitana de Barcelona preveia la construcció d’una gran ciutat per uns 130.000 habitants en aquesta zona. Tot i que es van dur a terme les expropiacions, la gran pressió popular i l’arribada de la democràcia van impedir la realització d’aquest projecte. Des de llavors, però, l’espai ha estat constantment amenaçat per diversos projectes. Avui dia una part de Gallecs ha entrat a formar part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), però això no impedeix el futur pas de les infraestructures proposades al Pla Territorial Metropolità.

En aquest vídeo fem una mica d’història:

A %d bloguers els agrada això: